HTM Motorwagen 58 

HTM 'Buitenlijn' motorwagen 58

Fabrikant: Philotrain

Digitaal: Nee, ook niet voorbereid.

Extra: 

- Motorwagen 58 is voorzien van in eigen huis gemaakte dakreclame borden volgens voorbeeld, op basis van de originele tekeningen afkomstig van de TS.

- Motorwagen 58 heeft aan één zijde magneet koppelingen, bij wijze van proef.

Over deze tram:

 HTM Buitenlijn motorwagen 58 is in Bommeldam aanwezig; bijna in de staat zoals deze momenteel door de Tramweg Stichting is gerestaureerd.

Helaas heeft de bouwer géén fluit geplaatst, géén bruingrijze strepen op de zijkanten van de wagenbak aangebracht, en zo ontbraken er nog enkele details.

De motorwagen is in Bommeldam voorzien van Persil dakreclame, zoals het voorbeeld. Deze dakreclames zijn in kleinserie productie gemaakt voor Bommeldam, op basis van de originele tekeningen, die ook zijn gebruikt voor de dakreclame borden van de echte HTM 58.

Wanneer er nog dakreclame setjes aanwezig zijn in Bommeldam, kunt u deze via de pagina Te Koop/Gezocht op deze website bestellen!

Motorwagen 58 kan de baan op met bijwagen (Salonwagen) 101.

 

Toekomst:

Het is de bedoeling motorwagen 58 te digitaliseren en te voorzien van verlichtingen. Ook zullen er dan passagiers geplaatst worden. Het digitaliseren is alleen een gevoelige klus: Het model is gemaakt van messing, waardoor het risico op kortsluiting groter is, als er niet zorgvuldig word geïsoleerd.

Zodra dan ook bijwagen 101 is gedigitaliseerd incl. verlichtingen, kan het geheel fraai verlicht over de Bommeldamsche trambaan gaan rijden. Wellicht kan in de toekomst ook bijwagen 769 of toekomstig bijwagen 779 of 780 gekoppeld worden aan deze fraaie motorwagen.

Tot slot is er de wens om motorwagen 58 te voorzien van pantografen naar voorbeeld.