Nijmegen - GTN (Gemeentelijk Tram Nijmegen)

Fabrikant: SKIPtram.

Digitaal: Nee; ook niet voorbereid

Front/sluitsein werkend: Nee

Extra:

- Unieke Nijmeegse motorwagen van de Gemeente Tram Nijmegen, een proefwagen en daarmee eenling.

 

Over deze tram:

Deze unieke Nijmeegse motorwagen van de Gemeente Tram Nijmegen was een prototype/proefmodel voor modernisatie. Het bleef een eenling want uiteindelijk werd het trambedrijf in Nijmegen opgeheven. De GTN 40 is te bewonderen in het Bommeldamsch Tram Museum. De tram word, net als de GETA 76, weinig ingezet wegens storingsgevoeligheid. 

--- update november 2019 ---

De GTN 40 heeft in Oktober 2019  tijdens Euromodelbouw 2019 in Genk (BE) enkele rondes gereden op de trambaan van de Haagse Module Groep. Dat ging bijzonder goed! Tevens is de GTN 40 kort voor vertrek naar Genk voorzien van een stel werkende koplampen! Helaas bleek tijdens de beurs in Genk dat 1 van de superdunne draden van het stekkertje was afgebroken, waardoor de koplampen dus alsnog niet werkten.

Inmiddels is dit gerepareerd en heeft de GTN 40 een set werkende koplampen op 1 front.

Dat het rijden op de HMG baan een succes bleek, is reden voor het Bommeldamsch Tram Museum om de GTN 40 te gaan uittesten en misschien wel vaker in te gaan zetten!

---

 

Toekomst:

Deze unieke motorwagen moet natuurlijk gewoon kunnen rijden in Bommeldam. Te zijner tijd moet de wagen via de Bommeldamsche Wagenwerkplaats in orde gemaakt worden en worden uitgerust met werkende frontseinen en interieurverlichting. De tram is al gedigitaliseerd, daar zit hem ook het storingsgevoelige. Dit zal nagelopen gaan worden, zodat de motorwagen regelmatiger vanuit het museum kan worden ingezet.

Foto's:

GTN 40
GTN 40.

 

GTN40 zijaanzicht
GTN 40 - Zij-aanzicht.

 

GTN 40
GTN 40