Düwag GT6 ZR 377 'Jägermeister' Bochum

Düwag GT6 ZR 377 'Jägermeister' - Bochum

Type: Düwag GT6 ZR

Fabrikant: Rivarossi

Digitaal: Ja.

Front en sluitseinen werkend: Ja.

Extra:

- Deze Düwag GT6 is een model uit de reeks modellen oorspronkelijk van Lima, maar verbeterd ten opzichte van diezelfde Lima modellen.

- Deze tram is voorzien van een 21MTC decoder aansluiting voor een 21 pins DCC decoder (21MTC).

- Momenteel heeft deze tram alleen werkende koplampen, wisselend met de rij-richting.

- Deze tram is de eerste test tram voor wat betreft LaisDCC decoders in Bommeldam.

 

Over deze tram:

Deze Düwag GT6 is naar Bommeldam gekomen voor inzet in de lijndienst, net als diverse andere Düwag GT6 modellen. Helaas zijn vele GT6 trams al langere tijd ter zijde gesteld.

De tram is in Bommeldam in September 2020 voorzien van een LaisDCC DCC decoder om digitaal te kunnen rijden. Tevens is de tram voorlopig de test wagen voor wat betreft LaisDCC decoders in Bommeldam.

--- (offtopic) ---

Eerlijk is eerlijk: LaisDCC decoders zijn budget decoders (c.a. 15 euro) maar deze doet het eigenlijk verrassend goed. Goed aanspreekbaar via de Intellibox, laat zich goed programmeren en geen problemen dusver. Na het ijken in Koploper rijd de tram eigenlijk prima mee in de lijndienst.

--- (ontopic)---

Toekomst:

De 377 zal in de toekomst waarschijnlijk nog worden voorzien van een andere decoder van een bekender merk en wellicht nog wat verder ge-upgrade worden. Hoe en wat precies is nog niet bekend, voor nu kan de tram worden ingezet in Bommeldam.

 

Foto's:

Düwag GT6 ZR 377 'Jägermeister' Bochum
Düwag GT6 ZR 377 Jägermeister

 

Düwag GT6 ZR 377 'Jägermeister' Bochum
Düwag GT6 ZR 377 Jägermeister