BoTra 3151

BoTra (Bommeldamsche Tramwegen) Düwag GT8 - 3151

Type: Düwag GT8

Fabrikant: Bommeldamsche Wagenwerkplaats (Basis: Roco)

Digitaal: Ja.

Front en sluitseinen werkend: Ja.

Extra:

- Deze Düwag GT8 is in eigen huis verbouwd uit een basis model van Roco.

- Deze tram is voorzien van werkende achterlichten, koplampen, richtingaanwijzers, alarmlicht, interieurverlichting en betaaltafel verlichting.

- Alle functies zijn apart schakelbaar, koplampen en achterlichten zijn dan 1 functie.

- Deze tram is in eigen huis gespoten in de kleurstelling van de Bommeldamsche Tramwegen.

 

Over deze tram:

Deze Düwag GT8 kwam als verwaarloosde ex-Keulse tram aan in Bommeldam. Eerst mogelijk als onderdelen leverancier, maar later werd besloten om de tram als prototype geheel te reviseren. Een kans voor de Bommeldamsche Wagenwerkplaats om te laten zien wat zij in huis hebben.

De tram werd in de werkplaats compleet gedemonteerd en daarna zorgvuldig weer in elkaar gezet en opgebouwd. Nu wel met extra functies: Werkende achterlichten, gekoppeld aan de koplampen; richtingaanwijzers, per zijde schakelbaar met tevens een alarmlicht mogelijkheid; interieurverlichting in TL wit en tot slot: cabineverlichting. Ook werd de tram voorzien van stroomafname op alle assen.

 

Toekomst:

De 3151 is momenteel in de dagelijkse lijndienst. De tram komt af en toe in de werkplaats voor onderhoud maar zal op termijn wellicht nog de werkplaats in gaan voor modificaties, waarbij onder andere ook de koplampen worden aangepast en de afwerking in het interieur word verbeterd. Voorlopig zal de 3151 in de lijndienst blijven en gaat de tram nog niet met pensioen.

De 3151 mag alleen op de stadslijnen rijden.

 

Foto's:

BoTra 3151
BoTra 3151 met richting aanwijzers.

 

 

BoTra 3151
Zij-aanzicht van de A-bak van de 3151.

 

 

BoTra 3151
De C-bak van de 3151.