Via deze weg nieuwsberichten uit Bommeldam.

In dit item:

- Harry's RailReiniger

- De Lijn Hermelijn

- HTM/R-Net Avenio

- DP Praha T6A5 8699 (en 8700)

- updates Website.

Nieuwsgierig? Klik op de titel van dit item om verder te lezen.

Harry's Railreiniger:

Op 24 mei 2019 is Harry's Railreiniger weer terug gegaan naar Harry. De werkwagen is klaar en doet wat het moet doen. Deze werkwagen zal weer regelmatig rondes rijden over de modelbaan van de Haagse Module Groep.

Ziet u de werkwagen rijden op de baan tijdens een beurs? Stuur eens een foto door, dat word zeker gewaardeerd!

 

De Lijn Hermelijn

In het Belgische Antwerpen en Gent rijden de zogenaamde 'Hermelijntrams' of wel 'Siemenstrams'. Deze trams zijn destijds in H0 uitgebracht via 'Jocadis', dat inmiddels verleden tijd is. Deze modellen zijn dan ook niet makkelijk meer te krijgen. Naar verluid is er wel weer een nieuwe productie op komst via een andere producent, we gaan het volgen! De versie van Jocadis is namelijk niet geheel correct.

Zo heeft het exemplaar in Bommeldam wagennummers van de Antwerpse reeks, maar wel aan 2 zijde deuren. Dit, terwijl de (in het geval van Bommeldam) 7201 in Antwerpen toch echt aan één kant deuren heeft..

Maar goed, in Bommeldam is dit exemplaar aanwezig en is hier inmiddels gemotoriseerd en gedigitaliseerd. Het model heeft echter in zijn geheel géén verlichtingen.

Dat is jammer, en daarom zal de 7201 in 2019 worden voorzien van enkele verlichtingen. Dat gaat geheel in de eigen werkplaats van de Bommeldamsche Wagenwerkplaats gebeuren en hierover komt uiteraard een ombouwverslag.

Naar verwachting kan de Hermelijntram in Oktober 2019 MET verlichtingen gezien worden op de moduletrambaan van de Haagse Module Groep op de beurs in Genk.

 

HTM/R-Net Avenio 5003

In Bommeldam is HTM/R-Net Avenio 5003 aanwezig. Deze wagen is onlangs uit de Bommeldamsche lijndienst gehaald en de Wagenwerkplaats in gereden. Hier word deze tram uitgerust met enkele modificaties, die nogal ingrijpend zijn.

Welke modificaties er precies aan de tram worden gedaan, word nu nog niet verteld. Uiteraard zal er te zijner tijd een ombouwverslag verschijnen. Op ons Instagram account zullen af en toe sneak peaks voorbij gaan komen.

 

DP Praha T6A5 8699 (en 8700)

Onlangs zijn twee nieuwe trams aangekomen in Bommeldam. Hierover is nog niet veel gemeld, maar het betreft twee Tatra T6A5 trams uit de Tsjechische stad Praag. de 8699 is kant en klaar gebouwd, maar zonder aandrijvingen en dergelijke. De 8700 is als bouwpakket binnen gekomen en zal nog moeten worden gebouwd. Beide wagens moeten te zijner tijd worden voorzien van aandrijving, digitaal decoder en verlichtingen. De beide Tatra's zullen voorlopig de lijndienst gaan aansterken.

 

Updates Website

De website heeft de laatste tijd weer enkele updates gehad. Dat zal misschien niet altijd direct merkbaar/zichtbaar zijn, omdat het bijvoorbeeld aanvullingen/aanpassingen zijn aan items die al op de website staan, maar ook updates aan de techniek van de website zijn uitgevoerd. Daarnaast word er nog steeds met enige regelmaat nieuwe content toegevoegd aan de website.

Het project om de website zijn eigen template te geven, ligt momenteel nog stil. Prioriteit ligt nu eerst bij het weer compleet krijgen van de website.

Op het moment van schrijven staat de zomer voor de deur. Dat betekent zeker niet dat er niets meer gaat gebeuren, wij gaan gewoon door, maar misschien niet zo vaak als tot nu toe.

 

Tot slot:

Laat eens een reactie achter in ons gastenboek! Via dit klankbord hoor ik graag van u wat u van de website en de projecten vind!