Werkwagen 5221

'Aufbau' werkwagen 5221.

Type: 'Aufbau' / Verbandstyp.

Fabrikant: Kato

Digitaal: Ja. 

Front/sluitseinen werkend: Ja. Standaard op beide koppen een werkende koplamp welke brand al naar gelang de rij-richting.

Extra:

- In maart 2018 is de digitale decoder vervangen door een Lenz Silver + DCC decoder met 8 polige stekker. Dit vanwege extra functie uitgangen.

- In Maart 2018 is deze werkmotorwagen uitgerust met 2 zwaailichten op het dak. Op elke kop 1.

- In Maart 2018 is deze werkmotorwagen voorzien van werkende sluitlichten. Hierdoor is nu aan de 'achterkant' altijd een rood sluitlicht zichtbaar.

- In Maart 2018 zijn de dakreclame borden schoon gemaakt en voorzien van nieuwe 'Trams en Modeltrams' reclame opschriften.

- In April 2019 zijn de dakreclame borden vervangen door exemplaren met 'Bommeldamsche Tramwegen' opschrift.

 

Over deze tram:

Deze oude werkmotorwagen is een manus van alles. In Bommeldam komt de 5221 vaak op de baan, om nieuwe sporen te testen, bij calamiteiten, winterse omstandigheden, etc. Deze motorwagen is ouder als PCC H23, die al is overgedragen aan het tram museum. Voorlopig is er nog géén plan om de 5221 in Bommeldam af te schrijven.

Recent nog is de werkwagen voorzien van verbeterde front/sluitseinen en een zwaailicht installatie. Ook heeft de werkwagen diverse uitstapjes gedaan naar o.a. de module-trambaan van de Haagse Module Groep.

Toekomst:

Deze werkwagen blijft voorlopig in actieve dienst van de Bommeldamsche Tramwegen. Er zijn nog wel wat wensen voor aanpassingen, dus mogelijk zal de wagen te zijner tijd weer de werkplaats in gaan, voor aanpassingen.

Zij-aanzicht werkwagen 5221