Edelweiss Lok 12

 

Edelweiss lok 12

Fabrikant: Fleischmann

Digitaal: Nee

Front/Sluitsein werkend: Nee

Extra:

 

Over deze Locomotief:

Deze locomotief met bijwagens is naar Bommeldam gekomen met als eerste idee er een replica HTM H51/H52 van te maken. De locomotief wijkt echter te veel af van de H51/H52 waardoor ombouw geen optie is. Hierdoor was het doel van deze locomotief nog niet helemaal zeker in Bommeldam. Wel zijn er een personen wagon en een goederen wagon in Bommeldam aanwezig, waarmee deze locomotief kan rijden. Ook kan deze locomotief worden ingezet met een poetswagon. Beide combinaties komen al tijden niet op de trambaan omdat de locomotief géén toelating heeft op het net.

 

Toekomst:

Na lang overwegen - omdat de locomotief ongeschikt is voor ombouw naar H51/H52 - is het besluit genomen dat de locomotief EN de wagons toch in Bommeldam zullen blijven! In goed overleg met de Bommeldamsche Tramwegen is besloten dat de locomotief rijvaardig zal worden gemaakt met lage prioriteit. Met andere woorden: belangrijke projecten gaan voor. Het rijvaardig maken houd onder andere in dat er gekeken zal worden wat voor aanpassingen er nodig zijn om de lok te kunnen laten rijden in Bommeldam en daarna zullen er ook verlichtingen volgen.

Bij speciale gelegenheden kan de lok dan een rit rijden met de bijbehorende wagons, maar de lok zal vanuit de BoTra waarschijnlijk vaker worden ingezet als trekkracht bij werkzaamheden.