'Aufbau' bijwagen 1585  'München'

Fabrikant: Kato

Digitaal: Nee.

Front/sluitseinen werkend: Nee.

Extra:

- Deze bijwagen hoort bij 'aufbau' motorwagen 750.

 

Over deze tram:

Deze bijwagen hoort bij 'Münchener 'aufbau' TW 750'. Het is de 'vaste' bijwagen achter motorwagen 750 en is in het Bommeldamsch Trammuseum te bewonderen. Het is de vraag of deze tram met nummering, kleurstelling e.d. ooit echt in München heeft gereden, maar het is een fraai stel met goede rij-eigenschappen door de typische Kato aandrijving in de motorwagen.

Deze bijwagen heeft een niet opgebouwde printplaat. Dat wil zeggen: De printplaat die er in zit is gelijk aan de printplaat in de motorwagen, maar alle componenten (weerstanden, diodes, etc.) ontbreken, net als de busjes voor de decoderstekker. Een decoder inbouwen kan wel, maar zal dan gesoldeerd moeten worden.

Verlichtingen heeft de bijwagen dus ook niet, ook dat zou men zelf in moeten bouwen.

 

Toekomst:

Hoewel de historie van deze bijwagen (maar ook de motorwagen) twijfelachtig is, ligt het wel in de bedoeling om deze bijwagen van verlichtingen te voorzien. Of deze dan gekoppeld worden aan de motorwagen, of via een eigen decoder, is nog niet zeker.  Wel staat er interieurverlichting, een achterlicht en misschien een remlicht op de wenslijst. Optioneel zouden er ook richtingaanwijzers op de tram kunnen.

In ieder geval zal de tram ritten vanuit het museum rijden achter, motorwagen 750.

 

Foto's:


Bijwagen 1585 'München'.

 

 


Bijwagen 1585 'München'.